Květa Fialová, per sia propra nomoKvětoslava Fialová(1. 1929 septembro grandaj rabobirdoj - 26. 2017 septembro en Prago) estis ĉeĥa aktorino, populara teatro, filmo kaj televido diva, edzino de ĉeĥa direktoro Paul Hashemi.

Vivo

Květa Fialová naskiĝis 1929 en Veľké Dravce en Slovakujo. Lia patrino estis artisto kaj skulptisto Květoslava Fialová kaj patro legionarios Ĉeĥa Vlastimil Fiala. La familio vivis en Slovakio ĝis 1938, kiam la naciistoj estis forpelitaj al Bohemio. Ŝi translokiĝis al Žďár proksime de Policano nad Metují kaj poste al Borohrádek.

Je la fino de la milito, en majo 1945, du Ruĝaj Armeaj soldatoj malobservis ŝin. Ŝi tiam estis atestata per ilia ekzekuto pafante antaŭ la regimento. En ŝiaj memoroj ŝi diras, ke ŝi havas sekson de tiam.

Post la milito en 1946-1950, ŝi diplomiĝis de JAMU en Brno. Li laboris pri pluraj regionaj teatroj, en Ĉeĥa Cieszyn (tuj post la milito antaŭ eniri JAMU) Opava (1950-1951), Ĉeĥa Budějovice (1951-1954) en Kolonjo (1954-1956) kaj en Martin slovaka (1956- 1957).Ekde 1958 estis engaĝita en Prago la Divadlo ABC, kiu tiutempe estis kondukita Jan Werich. Post la fandado kun ABC Teatro Urba Teatro Prago li laboris tie de 1963 al 1990 jaro kaj en estontaj jaroj kiel permanenta gasto.

La filmo jam aperis en 40. jaroj kaj ludis multajn gravulojn. Tiel kiel poste en televidaj produktadoj kaj serioj, kaj en doblaje. Eble la plej fama rolo estas la karaktero de la kantistoTornado Lou, kiu kantis la kanton:Fumo dikiĝas en la trinkejoen parodioLemonade Joe aŭ Ĉevalo-opero.

Květa Fialová estis edziĝinta kun la direktoro Hassa ĝis sia morto 5. Aŭgusto 2009. En decembro de 1962, la filino de Zuzana naskiĝis. Ŝi havis sian nepinon Dominica.

Ŝi raportis al budhismo.

Květa Fialová De aprilo 2015 loĝis en la Alzheimer-Centro en la Centra Bohemia Pruhoniko.

Ŝi mortis post longa malsano de 26. 9. 2017 al la aĝo de 88 jaroj.

Teatraj paĝoj (elekto)

  • 1948 W. Ŝekspiro:Vespero tri kronita aŭ Kion ajn vi volasSeksperfortas (alterno Jarmila Lázničková) Provincaj Teatro en Brno, direktita de Milano Urbo
  • 1952 M. Gorkij:La burĝoj, Taťána, Regiona Teatro de České Budějovice, direktita de Miroslav Macháček
  • 1954 AV Tiajovo-Kobylin:Geedziĝo Krecinsky, Lidočka, Regiona Teatro de České Budějovice, direktita de Karel Hlušička
  • 1956 J. Drda:Ludi kun la diablo, Teofil, Kolonia Urba Teatro, direktita de Zdeněk Míka
  • 1961 C. Gozzi:Tri oranĝoj, Morgana, ABC Teatro, direktita de Miroslav Horníček
  • 1963 Galina Morozova:Bela nekonata, Doktoro, Komedio-Teatro, direktita de Eva Sadková, 33-ripeto
  • 1964 Félicien Marceau:Ovo, Charlotte, Komedio-Teatro, direktita de Ota Ornest, 185-ripeto
  • 1964 W. Ŝekspiro:Komercisto veneciana, Jessika, Komedie Theatre, direktita de Karel Svoboda, 35-ripetoj
  • 1964 J. Brandon-Thomas:La onklino de Charley, Amy, ABC-teatro, direktita de Ivan Weiss, 248-ripeto
  • 1965 F. X. Libereco:Kokidoj, Mina, ABC Teatro, direktita de Karel Svoboda, 48-ripetoj
  • 1966 Dario Fo:Vi ne povas iri kaj kiam, ne tiel malmulte, Prostituado, ABC Teatro, direktita fare de Ivan Weiss, 50prizoj
  • 1966 Alex Coppel:Kalkulo mi mortigis min!Renée, ABC Teatro, direktita de František Miška, 66 ripetas
  • 1968 David Ellis:Faru al mi vidvinon, Vicky, Komedio-Teatro, direktita de Ladislav Vymětal, 37-sensacioj
  • 1969 George Feydeau:Prizorgu Amálka!Irena, Komedio-Teatro, direktita de František Miška, 41 ripetas
  • 1970 L. N. Tolstoj:Anna Karenin, Kněžna Tverská, Komorní divadlo, direktita de Jaromír Pleskot, 45 ripetas
  • 1970 F. F. Šamberk, H. Šimáčková:Vi neniam konfidos viajn edzinojn, Erna, Komedio-Teatro, direktita de Karel Svoboda, 55-ripetoj
  • 2010 C. Higgins:Harold kaj Maude, Maude, Slovácké divadlo Uherské Hradiště, direktita de Igor Stránský
  • 2012 Éric-Emmanuel Schmitt:Oscar kaj rozkolora damo, Pink Lady, Slovácké divadlo Uherské Hradiště, direktita de Zoja Mikotová
  • 2013 Bengt Ahlfors:Cindroj kaj brando, Věra Malmgrenová, Slovácké divadlo Uherské Hradiště, direktita de Igor Stránský

Filmografio (selektado)

  • 1949Granda ŝanco
  • 1951Pike en la lageto- Lída
  • 1952Plavecký mariáš- Bozka
  • 1955Sakŝalmo sracónico- Bělena
  • 1956Arana araneo- Irena
  • 1958Tiu Kristnasko- vilaĝa knabino
  • 1959Dařbuján kaj Pandrhola- Marjánka Klofátová
  • 1959Princino kun ora stelo- Princino Florindella
  • 1961Florián- Glata
  • 1961Kiom da vortoj estas amo sufiĉe- Marcel
  • 1963Einstein kontraŭ Babinský- Zdenička
  • 1964Lemonade Joe aŭ Ĉevalo-opero- Tornado Lou
  • 1966Trejnitaj trajnoj- Grafino
  • 1966Murdo de nia- Alicio
  • 1966Vi ne perdos virinon aŭ floron- La intelekto Dasa
  • 1966La Morrisville Phantom- Clarence
  • 1967Fino de agento de W4C tra la hundo de s-ro Foustka- Alicio
  • 1968Printempo- Polozova
  • 1968Deturno- Anna Florianová
  • 1968La pekuloj de la urbo de Prago(Serioj de televido) - Ulrych (partoSinjorino McBeth el Vinohrady)
  • 1969Stelo- Vera
  • 1970Parto de bela drako- Dragaj
  • 1970Honeymoon de Diablo- redaktisto
  • 1970 FLV (serio de televido)
  • 1971Avino- Princino Zahanska)
  • 1971Ĉapelo de pajlo- Anais Beauperthuis
  • 1973La kroniko de la varma somero- Erna
  • 1974La viro de Londono- Sýkorová
  • 1976Plej granda Zeman: Sinjorino kun ŝildo- Anna Horakova (Cathreen von Laubringen)
  • 1976Somero kun bovisto- Karaska, la patrino de Bob
  • 1977Adela ankoraŭ ne dormis- Grafino Thun
  • 1977 Mamzelle Nitouche (TV Operetta)
  • 1979Morto tajloro farita- Blumo
  • 1982Mi ĝuas la mondon kun vi- Grandma
  • 1983Memregado- Vanska
  • 1985Ne estas mi- diseñador
  • 1986Mia pekulo- La patrino de Zdeněk
  • 1986La kirurgio de mia filino- Bahensk
  • 1987Neĝino Reĝino
  • 1987Stranga fianĉino
  • 1987Fiŝo en kvar
  • 1988Reddish Andule
  • 1988La dua spiro(Serioj de TV)
  • 1989La reĝlando de arboj
  • 1990Zvonokosy
  • 1990Papilio sur la anteno
  • 1991Bonvolu, via sinjorlando!
  • 1991Molaj ludoj
  • 1992Koliero(Serioj de TV)
  • 1992Lasu la ĉevalon silenti!
  • 1993Arabela revenas aŭ Rumburak reĝo de feinoj(Serioj de TV)
  • 1994Tro da bruema soleco- Malnova Manecka
  • 1995Li estis unu fojon polico- Maljunulino
  • 1996Jakub kaj Larko
  • 1997Mirindaj jaroj sub la hundo- Grandma Liba
  • 1998Ĉiuj miaj amatoj- Malnova Silberstein
  • 2002Anĝeloj vizaĝas- Supera Patrino
  • 2005Partoprenantoj- Sharlota
  • 2006Paniko estas nanika- Via avino
  • 2009Memorial- Viola Vavrova
  • 2011Gorilo
  • 2012Vivo estas pilko(Serioj de televido) - Glata Lupacova
  • 2012Kristnaska stelo
  • 2012Gympl kun (r) lernanta limigitan(Serioj de televido) Babi Chmelíková
  • 2012Difino de amo
  • 2014Sinjorino(Serioj de TV)

Radioaparatoj

  • 2006 George Tabori:Matčina Kuráž, Ĉeĥa Radio traduko: Petr Štědroň Muziko: Marko Ivanović, dramaturgy: Martin Velíšek, direktoro Aleš Vrzák. Cast: filon (Ornest), patrino (Květa Viola), Kelemen (Jiri Labus) Usoplenec (Davido Novotny), germana oficiro (Jaromír Dulava) 1. Policano (Stanislav Zindulka) 2. Policano (Antonín Molčík), Onklo Julius (Miloš kapo), Marteso (Růžena Merunková) amanto + Voĉo (Vojtech Hájek) amanto + Voĉo (Michal Zelenka) voĉoj (Petra Jungmanová, Zdenek Hess kaj Otmar Brancuzský) virino domzorgisto + voĉo (Bohumil Dolejšová) preĝanta kaj kantado + (Michael Dushinsky). La ludo estis prioritatita en la Prix Bohemia Radio 2006 en la kategorio «Radio produktadoj por plenkreskulo spektantaro."

Ensaluti en vian konton

×
Ĉu vi forgesis vian DETALOJ?
×

supreniros

Share
GTranslate Please upgrade your plan for SSL support!
GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!